miercuri, 26 noiembrie 2008

Doamnele lui Bichinet s-au ars în campania electoralã



anca_petrescu9848.jpgPOLITICÃ, FRATE! Campanie grea pentru doamnele care s-au avântat, fãrã retineri, în lupta electoralã de pe teritoriul Vasluiului! Ultimele douã zile au adus noutãti nedorite despre problemele cu care se confruntã pe teren douã dintre « amazoanele» din politicã, întâmplãtor, ambele membre PRM.

Dacã arhitecta Casei Poporului, candidatã în Colegiul Murgeni, a avut parte de un afront pe fatã din partea irascibilului primar de Hoceni, Vasile Tabãrã, avocata din Husi, Tudora Veselu, s-a pomenit, la Murgeni, cu telefonul mobil.. dispãrut. Firesc, i s-a cerut opinia vis a vis de cele întâmplate liderului vasluian al partidului, Corneliu Bichinet, care a avut reactii diferite pentru fiecare caz în parte: dacã la Hoceni s-a implicat direct Vadim Tudor, cu care «sã pofteascã Tabãrã sã se confrunte», pentru cazul « Murgeni», Bichinet a fãcut un comentariu cu nunatã de.. sfat bãtrânesc: “Ce sã spun eu?! Când cineva are un telefon mobil asupra sa, persoana trebuie sã aibã multã grijã de el. Fie cã este el candidat PRM sau simplu cetãtean».

DIVERGENTE Bãtãlia de la Vaslui pentru functiile parlamentare nu se dovedeste deloc usoarã nici mãcar pentru doamnele ce candideazã în colegiile locale. Ieri a fost ziua în care opinia publicã a aflat despre problemele a douã dintre femeile politice înscrise în competitia “uninominalului“. Cel mai rãsunãtor caz a fost cel al Ancãi Petrescu, ce candideazã în Colegiul Murgeni. Chiar dacã este cunoscutã si se bucurã de apreciere la nivel national, pentru cã a proiectat Casa Poporului, arhitecta Petrescu nu a fost menajatã deloc de nãbãdãiosul primar al Hocenilor, Vasile Tabãrã, în comuna cãruia, aceasta s-a gândit sã se ducã sã îsi facã propagandã. Cum-necum, între cei doi a pornit scandalul! Motivul? Disparitia misterioasã a unei serii de materiale electorale, dar si distrugerea unor tudora_Veselu3.jpgafise, toate apartinând candidatei Petrescu. Nervi, reclamatii si apel la civilizatie, din partea doamnei Anca, dar si înjurãturi si bãtãi cu pumnul în piept din partea domnului Vasile, devenit principal suspect în cazul «grosolãniei» petrecute la Hoceni! Firesc, confruntarea directã dintre candidatã si primar, i-a rãpit acesteia timp pretios rezervat discutiilor principiale cu electorii, însã tot rãul spre bine: vestea scandalului a ajuns la urechile lui Vadim Tudor, care i-a dat, de la Bucuresti, o importantã mânã de ajutor doamnei de la PRM: i-a transmis public lui Tabãrã si unui cumnat politist, cã «îi va bate cap în cap», când va ajunge la Vaslui! Sigur, vorbele sefului de la Bucuresti, desi (se sperã !) destul de metaforice, s-au vrut mobilizatoare pentru candidatã, însã aceasta tot a mai rãmas cu impresia certã cã e ceva periculos la mijloc: „Mie mi se pare cã PSD a revenit în fortã la starea lui de partid-stat, ceea ce este foarte, foarte periculos“, a concluzionat candidata. Vis a vis de acest caz, liderul vasluian Bichinet a avut o reactie retinutã: «La Hoceni, stiu despre ce este vorba si nu o sã dau si eu amploare cazului, din moment ce incidentele de acolo sunt instrumentate de cãtre seful Politiei Române, ministrul de Interne, dar si de seful partidului meu, Corneliu Vadim Tudor. Sunt convins cã se va face luminã si vinovatii vor da socotealã », a fost de pãrere Corneliu Bichinet.

«Când cineva are un telefon mobil asupra sa, persoana trebuie sã aibã multã grijã de el »

Mai putin mediatizat, dar cu destule efecte emotionale a fost si cazul avocatei Tudora Veselu. Doamna candidat a avut de-a face cu un electorat mai linistit la Murgeni decât cel al colegei Anca Petrescu la Hoceni, însã chiar si asa, de o pãtanie tot a avut parte. Telefonul mobil pe care a dat destui bani i-a fost sustras de… nu se stie ce persoane! Firesc, candidata a luat în calcul toate ipotezele: nu este exclus ca hotii sã fie din tabãra adversã, din rândul opozantilor, care sã fi premeditat acest gest, tocmai pentru demoralizarea candidatei! Dacã anume asa au stat lucrurile, Tudora Veselu îi anuntã pe aceastã cale cã nu s-a supãrat deloc si cã încrederea sa în oameni, inclusiv în alegãtorii de la Murgeni, este aceeasi, ca si înainte de disparitia telefonului. Dacã în cazul „Anca Petrescu“, Bichinet a lãsat rezolvãrile în seama liderului Vadim Tudor de la Bucuresti, comentariu legat de incidentul de la Murgeni a fost pe cât de scurt, pe atât de… plin de învãtãminte pentru toatã lumea: „Nu spun decât cã, atunci când cineva are un telefon mobil asupra sa, persoana trebuie sã aibã multã grijã de el. Fie cã este el candidat PRM sau simplu cetãtean“.

Sursa: adevarul de vaslui

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Followers

 

Orasul Husi. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com