joi, 20 noiembrie 2008

Scosi afarã din casã!


evacuati_1.jpgDISPUTÃ Scandal la blocurile ANL din Husi! O familie formatã din patru persoane, printre care si o femeie însãrcinatã în luna a 8-a, a ajuns sã doarmã în holul unui bloc ANL din „zona industrialã“ a orasului, pentru cã adevãratii titulari ai contractului de chirie asupra locuintei, i-au evacuat ieri, fortat, cu Politia. Situatia este cu atât mai complicatã cu cât cei dati afarã nu au unde sã se ducã, iar Primãria încã nu a gãsit un spatiu în care sã fie cazati.

SCANDAL O familie formatã din patru persoane, printre care si o femeie gravidã au rãmas în prag de iarnã, fãrã un acoperis deasupra capului, evacuati fiind din apartamentul ANL, ocupat, ce-i drept, fãrã forme legale. Persoanele care detin cu acte în regulã acel apartament le-au cerut“chiriasilor“ nedoriti sã pãrãseascã imediat locuinta, cerând ieri, ajutorul Politiei Husi. Oamenii si-au scos hainele si cele câteva lucruri în holul blocului, fãrã a sti încotro se vor duce. Evacuatii au cerut ajutorul primarului Jan Ciupilan, care le-a promis cã va cãuta un spatiu în care sã fie mutati, mãcar temporar. Cum s-a ajuns ca un apartament ANL sã fie disputat de douã familii, ambele cu destule necazuri, cu greu poate fi înteles. Elena Grãmadã, una dintre cei patru evacuati a declarat: „Noi nu aveam unde locui si soacra femeii care ne dã acum afarã, ne-a dat cheia la apartament, ca sã locuim aici. Asta s-a întâmplat acum câteva luni. Mi-a spus cã bãiatul si nora ei s-au despãrtit si locuinta e liberã. Am intrat si am fãcut curat. Am achitat toate datoriile la luminã, la apã si altele, cu gândul cã poate vom putea sã ne facem contract de chirie pe numele nostru. Dar cei doi s-au împãcat, au venit acum si ne-au spus sã iesim afarã“, a declarat Elena Grãmadã. Familia, titularã de contract, are doi copii minori si, chiar dacã are anumite datorii la întretinere, precum si un titlu de evacuare, a reusit sã îi convingã pe cei de la Primãrie cã are nevoie de locuintã si cã de acum încolo va plãti tot ce trebuie, respectând termenii contractului de chirie. Astfel, familia Grãmadã a fost evacuatã si titularii de contract au reintrat în posesia apartamentului.

Se cautã o solutie si pentru ei!

INTENTIE Primarul Jan Ciupilan a ascultat pãrerea ambelor familii si a considerat cã în ciuda datoriilor pe care le-a avut si le mai are la întretinere, familia titularã de contract meritã sã rãmânã în apartament. Dar pentru familia Grãmadã, a cãrei poveste nefericitã este deja cunoscutã de autoritãti, alesul a promis cã va cãuta rapid o solutie. „Le cãutãm o locuintã, o camerã, undeva, cât mai urgent. Nimeni nu trebuie sã stea în stradã, în pragul iernii“, le-a dat asigurãri primarul, celor scosi afarã din apartamentul De altfel, primarul Ciupilan a anuntat cã va face verificãri temeinice la locuintele ANL, tocmai pentru ca astfel de nereguli si „tranzactii“ ilegale sã nu se mai întâmple.

Din nou pe drumuri!

Trebuie de mentionat faptul cã familia Grãmadã din Husi este una greu încercatã. Ea este cea care a fost evacuatã din Casa Faerstein, locuinta fratilor Anton Celaru si Sanda Faur, evreii care zadarnic au încercat sã îsi recupereze casa pãrinteascã de la autoritãtile husene. Iarna trecutã, cam în aceeasi perioadã, acesti oameni au fost scosi în stradã din locuinta evreilor, în care stãtuse, chiriasi la stat, 34 de ani, dar nu de cãtre adevãratii proprietari, Sanda Faur si Anton Celaru, ci, culmea, de un cetãtean care a cumpãrat, prin mijloace obscure, imobilul retrocedat abuziv de Primãria Husi unor persoane total strãine de familia Faerstein.

Sursa: Adevarul de Vaslui

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Followers

 

Orasul Husi. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com