vineri, 21 noiembrie 2008

Orgoliile politice ucid oameni nevinovati



tragedie_husi_1.jpgTRAGEDIE Graba pesedistilor de a inaugura un proiect electoral al Husului a avut un sfârsit tragic. Din cauza lipsei mãsurilor de sigurantã, un muncitor care lucra la canalizarea Husului a murit în chinuri groaznice!

GROAZNIC Un muncitor al SC Goscomloc SA, în vârstã de 48 de ani si-a pierdut viata ieri dimineatã, sub malul unui sant adânc de 1, 75 metri, care s-a surpat peste el. În ciuda eforturilor depuse de ceilalti 4 colegi de echipã, cu care muncea la realizarea unei canalizãri menajere pe strada 1 Decembrie, Jan Mazdrag, tatãl a douã fete, nu a mai putut fi salvat, chiar dacã imediat s-au prezentat la fata locului pompierii, Politia si Ambulanta. Din primele cercetãri realizate de reprezentantii ITM Vaslui, vinovati de moartea acestui om se fac toti cei care, desi au fost în mãsurã, nu au asigurat protectia muncitorilor. Oamenii au fost obligati sã sape santul fãrã cea mai micã mãsurã de sigurantã a vietii lor. Sotia decedatului a suferit un soc atunci când a fost înstiintatã cã sotul, cu care ea spune cã vorbise la telefon cu doar câteva minute înainte de tragedie, a murit.

Un muncitor al SC Goscomloc SA Husi, Jan Mazdrag, a murit ieri dimineatã, dupã ce un mal al unui sant pe care îl sãpa, împreunã cu alti 4 colegi de echipã, s-a surpat si a cãzut peste el. Imensa cantitate de pãmânt, dar si o placã de ciment aflatã pe suprafata respectivã, a venit peste muncitor, iar acesta, în ciuda robustetii sale, fiind ucis aproape instantaneu. Zadarnic au încercat colegii sã îl salveze, precum si echipele de pompieri si reprezentanti ISU prezente imediat la locul faptei, cãci omul nu a mai avut nicio sansã de supravietuire. Drama în care si-a pierdut viata un om nevinovat a fost mult amplificatã si de faptul cã, dupã momentul fatal, a durat mai bine de o orã, scoaterea victimei din... santul mortii. O multime de oameni s-au adunat la fata locului, pe strada 1 Decembrie (în spatele fostului restaurant «Cina», n.r.), privind îngroziti cât de greu, pompierii si cei de la ISU reusesc sã îl scoatã pe Mazdrag de sub pãmânt.

„Nimeni nu e vinovat, o sã vedeti!“

«Sunt socat! Vã dati seama cã acum o orã am vorbit cu el si era vesel. Sãpa la sant. Cu bãietii de la muncã. Nu se poate! Muncea pentru 8 milioane de lei amãrâte. Eu stau aici, la blocul de vis a vis. Mereu veneam pe la ei. Munceau sãracii, vai de capul lor, cã aveau obligatia sã facã repede treabã. Si repede si bine. Si acum.. Uitati! Nimeni nu e vinovat, o sã vedeti ! Cui îi pasã de viata la un amãrât de muncitor, care sapã la santuri? Nimãnui, vã spun eu. Parcã ieri am vãzut la televizor scenele cu minerii morti la Petrila, tot asa, din cauzã cã nimeni nu s-a îngrijit de soarta lor. Acum uite, la Husi, mã uit cum a murit omul ãsta ca un câine. Sã mã ierte familia cã vorbesc asa, dar este adevãrat», a spus huseanul Emil Irimia, 54 de ani, cunostintã a victimei, profund marcat de ceea ce vedea.

Vinovatii trebuie sã plãteascã!

VICTIME Confirmarea faptului cã pentru aceastã moarte existã vinovati care trebuie sã plãteascã a venit din partea inspectorilor ITM Vaslui, deplasati de urgentã la Husi. Dupã o primã analizã a situatiei, acestia au putut sã comunice o concluzie : «Vã putem spune cã aici lucrau 5 persoane, muncitori ai SC Goscomloc SA Husi, la o canalizare menajerã. În timpul lucrãrii, s-a surpat un mal peste Jan Mazdrag, de 48 de ani, acesta fiind în interiorul santului. În ciuda faptului cã santul avea 1, 75 metri adâncime, malurile nu aveau proptele, nu aveu niciun fel de protectie. Asta a fost problema. Deocamdatã, noi încã nu am finalizat ancheta, în urma cãreia sperãm sã stim exact cine se face vinovat de faptul cã acesti muncitori lucrau fãrã a avea securitatea muncii. Nu putem spune cine este vinovat înainte de finalul anchetei. Ce putem spune cu certitudine este cã nu a fost executatã mãsura de sprijinire a malului, asa cum este obligatoriu», a declarat inspectorul sef adjunct al ITP Vaslui, Costel Harja. La fata locului au venit si reprezentantii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, pentru a efectua verificãri în cazul mortii lui Jan Mazdrag.

ciupilan_ioan_psd_husi__XXX_1303.jpgMarele proiect al lui Ciupilan,«modernizarea sistemului de apã-canal», murdãrit cu sânge nevinovat!

În timp ce reprezentantii ISU se strãduiau, ajutati de un utilaj special, sã înlãture pãmântul de pe victimã, la locul accidentului s-a prezentat atât Neculai Bugeag, directorul SC Goscomloc, cât si primarul Jan Ciupilan. Nervos, alesul Husului, Ciupilan, s-a apucat sã coordoneze el însusi operatiunea de scoatere a celui decedat, vizibil iritat de drama care s-a petrecut. Evident, pentru seful urbei Jan Ciupilan, nervii sunt pe deplin întelesi. Marea sa ambitie «modernizarea sistemului de apã-canal», despre care a spus cã o va finaliza «într-un timp record», a fost deja murdãritã cu sângele unui om nevinovat! Graba impusã muncitorilor de la Goscomloc de cãtre municipalitate, cãrora nu li s-a asigurat mãcar o minimã securitate în munca lor, a fãcut prima victimã! O victimã care a lãsat în urmã doi copii fãrã tatã. Culminând cu moartea lui Jan Mazdrag, aceastã sãptãmânã a fost pentru Ciupilan una cu adevãrat agitatã. Acesta, pe lângã accidentul de muncã deosebit de grav, a mai avut probleme cãrora nu le-a gãsit rezolvare. La blocurile ANL si în noaptea trecutã, ca si noaptea anterioarã, o familie formatã din 4 persoane, printre care o gravidã în 8 luni de sarcinã, a dormit în frig, pe casa scãrii. Pentru ei, primarul Ciupilan încã nu a gãsit un adãpost, desi a promis asta.

sotia_Lenuta_.jpg„Copiii mei nu aveau nevoie de pensie, ci de tatãl lor!“

Jan Mazdrag era tatãl a douã fete, dintre care una studentã în anul I, iar cealaltã abia a terminat facultatea de informaticã. A plecat ieri dimineatã de acasã cu zâmbetul pe buze, povesteste sotia, Lenuta, socatã de veste. «Sunt un om nenorocit pe viatã. Am plecat de acasã râzând amândoi. Am vorbit si la telefon, am glumit. El îmi spunea «puiule, ce faci !». Nu înteleg ce s-a întâmplat. La ce este bunã o pensie de urmas?? Copiii mei nu aveau nevoie de pensie, ci de tatãl lor! Am copii foarte buni, care învatã foarte bine, acum când el trebuia sã se bucure de fetitele noastre, cã amândouã ne aduc bucurii, acum unde e el? A muncit ca robul pentru 8 sau 9 milioane de lei pe lunã, sã îsi tinã fetele la facultate. Numai cine e tatã întelege. A venit la muncã, nu la moarte. Nu a fost bãut, pentru cã el nu mai bea de vreo 3 ani. Era bolnav, sãracul de el», a plâns, cu disperare, sotia decedatului, asteptând ca medicii legisti sã i-l arate pe sot la morga spitalului Husi. Jan Mazdrag era angajat al SC Goscomloc Husi de 26 de ani, fiind cunoscut ca un bun profesionist. Dumnezeu sã-l ierte!

Sursa: Adevarul de Vaslui

2 comentarii:

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte!
Este un moment dificil pentru familie si pentru colegi.
Eu am lucrat 5 ani la GOSCOMLOC si stiu cat de greu este.
Am avut de invatat de la d-nul Bugeag foarte multe. stiu cat de mult se implica si cat de mult sufera.
Acum sunt in Canada si imi pare rau sa aud asa ceva.
Nu cred ca sunt motivatii politice...d-nul Bugeag a incercat sa faca tot timpul ce este mai bine pentru oras si pentru oameni.
Asta este parerea mea.

Isabella on 10 aprilie 2019 la 12:23 spunea...

Sunt atât de încântat că ruptura mea a fost restaurată, fostul meu soț sa întors după ce mi-a lăsat pe mine și pe cei doi pentru o altă femeie. am fost atât de fericit să vă întâlnesc cu Dr. James Oyi Blogs https://supremespellcast.blogspot.com cum îi ajută pe mulți oameni să aducă acolo Lover înapoi, așa că îl contactez și pe mine. așa mi-a ajutat Dr. James Oyi să-mi aducă soțul înapoi .. O mare mulțumire pentru tine Dr. James pentru că nu m-am gândit niciodată că ex-soțul meu se va întoarce la mine atât de repede cu vraja ta. Esti cel mai bun si cel mai mare din lume. dacă sunteți aici și aveți nevoie de Ex Lover înapoi sau soțul dvs. sa mutat la o altă femeie, nu mai plângeți, contactați acum acest vrăjitor puternic. Iată contactul lui: drjamesoyi@gmail.com sau ce poate face / apela pe + 2348026905065 / + 2347053955948

Trimiteți un comentariu

Followers

 

Orasul Husi. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com